Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Ambulanshelikoptern i VGR får hjälp in i dimman

Publicerad: 31 mars 2022, 04:00

”Det här höjer säkerheten och i gränsväder vet vi vilken väg vi ska flyga in till Sahlgrenskaplattan. Helikoptern är programmerad att undvika kyrkspiror och annat och flyger samma bana varje gång”, säger Per Arnell om ambulanshelikopterns nya navigationsstöd Pins.

Foto: Sjukhusen i väster, Rickard Gillberg/Västra Götalandsregionen

Med ett gps-baserat stöd får nu piloterna på ambulanshelikoptern i Västra Götalandsregionen hjälp att navigera i Sveriges sämsta väder. Förhoppningen är att fler patienter ska få hjälp snabbare.


Ämnen i artikeln:

AmbulanssjukvårdVästra GötalandsregionenSahlgrenska universitetssjukhusetSkaraborgs sjukhusNorra Älvsborgs sjukhus, NälToppnyheterToppnyheter E-hälsa

– Man kan inte flyga i mjölk, men det blir en lägre miniminivå, säger Per Arnell, verksamhetschef för ambulanshelikoptern inom Sjukhusen i väster, Västra Götalandsregionen, och förtydligar sedan att han

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev