söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Kamerabevakning vid sjukhusentréer tillåts

Publicerad: 14 november 2018, 12:50

Kameraövervakning blir tillåten vid två sjukhus i Göteborg efter att Datainspektionen har ändrat inställning och att kammarrätten i Göteborg slagit fast att sådan övervakning är laglig.

Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Det skriver nyhetstjänsten Digital hälsa som rapporterar från nyhetssajten Infotorg Juridik. Västra Götalandsregionen, VGR, och Datainspektionen, DI, inledde en rättsprocess i förvaltningsdomstolarna efter att DI nekade VGR att sätta upp kameror i entréerna på Sahlgrenska universitetssjukhuset och Östra sjukhuset i Göteborg.

VGR har under rättsprocessen presenterat omfattande dokumentation om incidenter. DI har blivit övertygat om att kameraövervakningen bidrar så mycket till ökad säkerhet att det är motiverat att beslut om tillstånd till sådan övervakning av sjukhusentréerna dygnet runt, trots att människor kommer att uppehålla sig där.

”Datainspektionen påpekar dock att sådan inspelning ökar riskerna för intrång i den enskildes personliga integritet och att den av den anledningen ska begränsas till vad som är strängt nödvändigt”, skriver Infotorg Juridik.

DAGENS MEDICIN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev