Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Läkare polisanmäld för SMS

Publicerad: 21 februari 2008, 10:25

Dagen efter att en ung kvinna varit på vårdcentralen började hyrläkaren skicka sms, mejla och ringa henne.  Nu har landstinget polisanmält läkaren.


Kvinnan hade sökt vård på Fyrklöverns vårdcentral i Vetlanda för en enklare åkomma. Redan under besöket uppfattade kvinnan att hyrläkaren som hon fick träffa betedde sig konstigt. Besöket var utdraget och samtalet kom in på områden som inte hade med hennes besvär att göra.

Dagen efter besöket började läkaren sedan skicka sms och mejl med stötande innehåll till kvinnan och ringde henne också upprepade gånger.

Kvinnan kände sig rädd och hotad och tog kontakt med primärvårdschefen Mats Petersson.

– Efter ett långt samtal med kvinnan om det som inträffat beslöt vi att göra polisanmälan. Vi har ett gemensamt intresse av, och ansvar för, att händelsen utreds av polisen, säger han i ett pressmeddelande från Landstinget i Jönköpings län.

Landstinget har också inlett en intern utredning för att få veta om fler patienter bemötts olämpligt av den aktuelle läkaren.

Läkaren var inhyrd via ett bemanningsföretag för en kortare period och har slutat på Fyrklöverns vårdcentral. Ingen som är verksam vid vårdcentralen i dag har med händelsen att göra.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev