Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Morgonens nyheter: Läkare ger vård till papperslösa invandrare

Publicerad: 10 januari 2008, 08:15

Sverige har kritiserats av FN för att flyktingar och olagliga invandrare inte får vård på lika villkor som andra. Men det finns många läkare som ställer upp ideellt för de utsatta personerna. Läs även om den 104-åriga kvinnan som tvingas bo tillsammans med nyfödda.


TV4 NYHETERNA

Läkare ger vård till olagliga flyktingar

Sverige har kritiserats av FN för att inte ge vård till flyktingar och papperslösa på lika villkor som till andra. Men många läkare i landet tar saken i egna händer och ställer upp ideellt.

Läs mer

FOLKBLADET

104-åring delar boende med nyfödda

Norrköpings äldsta invånare, en 104-årig kvinna, har efter behandling på Vrinnevisjukhuset inte fått plats på något äldreboende. Hon får i stället ligga på sjukhusets kvinnoklinik, där hon delar korridor med nyfödda bebisar och deras föräldrar.
– Det vore kanske roligare för mamma om hon fick vara bland andra äldre, säger den 77-årige sonen.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Sahlgrenskas telefonväxel utslagen

Under hela onsdagen var telefonväxeln på Sahlgrenska universitetssjukhuset i princip helt utslagen. Först vid 20-tiden i går kväll lokaliserades felet.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Uppsala värnar meddelarfriheten

Landstinget i Uppsala län är ett av få landsting som i sina avtal med privata vårdentreprenörer skrivit in en klausul om meddelarfrihet för de anställda.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev