söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Möte ska skydda papperslösa

Publicerad: 26 november 2010, 08:32

Vårdförbundet, Läkarförbundet och Sjukgymnastförbundet är tre av många organisationer bakom en nationell konferens i dag om vård för papperslösa.


Rätt till vård-konferensen hålls mot bakgrund av att det pågår en offentlig utredning kring papperslösas och asylsökandes rätt till vård. Genom konferensen vill arrangörerna klargöra att migrationspolitik och tillgång till sjukvård är två olika saker.

– Läkare och sjuksköterskor ska alltid ha sin patients bästa för ögonen. Inte i något annat sammanhang har vi en roll som till exempel domare eller polis. Det är en viktig fråga för ett samhälle, säger Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att neka människor sjukvård för att få dem att lämna Sverige strider mot vad vi skrivit under och är skrämmande inhumant.

Förutom Läkarförbundet, Sjukgymnastförbundet och Vårdförbundet står ytterligare 30 organisationer bakom konferensen – däribland ytterligare fackförbund inom vården, Amnesty, Läkare utan gränser och Läkaresällskapet.

Platsen för konferensen är Karolinska institutet i Solna.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev