Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Nya miljarder ska få Kry att växa i Europa

Publicerad: 27 april 2021, 12:19

Enhörningen Kry med vd Johannes Schildt har tagit in 300 miljoner dollar i nytt kapital.

Montage: Kry/Thinkstock


Kry fyller på kassan med motsvarande 2,7 miljarder kronor för att växa i Europa.


Ämnen i artikeln:

KryNätläkarbolag

Internationella investerare har fyllt på Krys kassa med 300 miljoner dollar, motsvarande nära 2,7 miljarder kronor, för att underlätta expansionen i Europa. Nätläkarbolaget bedriver verksamhet i Frankrike och Storbritannien under namnet Livi. Det finns också i Tyskland och Norge. 

Läs mer: Så mycket betalar regionerna till nätläkarna  

I ett pressmeddelande skriver Kry att de nya pengarna bland annat ska gå till att skala upp vårdplattformen samt möjliggöra förvärv och nyanställningar.

”I Sverige kommer vi att fortsätta investera för att förbättra för patienten och utveckla vårt digifysiska arbetssätt i fler regioner. Den utvecklingen kommer fortsätta samtidigt som tar oss an andra stora utmaningar. Det handlar bland annat om att bättre behandla och förebygga mental ohälsa genom vårt IKBT-program där vi tack vare forskning och innovation förändrar hur patienter behandlas i framtiden. Vi kommer även utveckla den digitala vården för kroniker med omfattande vårdbehov så att de kan leva ett förbättrat och friare liv”, uppger vd Johannes Schildt i en skriftlig kommentar till Dagens Medicin. 

Svenska Dagbladet uppger att Kry värderades till över två miljarder dollar, omkring 17 miljarder kronor, i senaste investeringsrundan. Kry är därmed, tillsammans med bland annat Klarna, nu en så kallad unicorn. Det vill säga ett privatägt startup-bolag värderat till över en miljard dollar.

I början av förra året tog Kry in 1,5 miljarder kronor i en annan finansieringsrunda

 

Pensionsbolag investerar

De nya ledande investerarna i Kry är: 

 

Pensionsbolaget CPP investments (CPPIB) - Canada Pension Plan Investment, kan beskrivas som en kanadensisk motsvarighet till Sveriges AP-fonder.

Amerikanska fondbolaget Fidelity Investments (FMR), ett av världens största fond- och finansbolag.

 

Även de tidigare investerarna The Ontario Teachers’ Pension Plan (Ontario Teachers’), Index Ventures, Accel, Creandum ocg  Project A. deltog i senaste investeringsrundan.

 

Källa: Kry.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning

 

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

KryNätläkarbolag

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev