Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Sabotagen i Borås fortsätter

Publicerad: 27 juli 2009, 07:29

Sabotagen i Borås fortsätter

Foto: Södra Älvsborgs sjukhus.

Nu har operationsinstrument på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås saboterats vid över 100 tillfällen. Fortfarande finns ingen misstänkt.


Dagens Medicin har rapporterat om de mystiska sabotagen vid flera tidigare tillfällen. Polis och åklagare är övertygad om att någon eller några medvetet sticker små hål i höljet som ska skydda steriliserade operationsinstrument.

Sabotagen var vanligast i början av året men har fortsätt även under sommaren. Totalt rör det sig nu om mer än 100 fall, enligt Göteborgs-Posten.

– Det har hänt även i juli. Jag har tappat räkningen. Ibland är det ett par i veckan och ibland går det längre perioder emellan, säger Anita Karlin, chef vid sjukhusets avdelning för centraloperation, till tidningen.

Polisen har förhört flera anställda på sjukhuset. Än så länge finns inga konkreta misstankar mot någon enskild person, enligt chefsåklagare Daniel Edsbagge.

– Förundersökningen pågår alltjämt. Det vi gör är att titta på omständigheterna när det händer nya fall, säger han till Göteborgs-Posten.

Relaterat material

Nya sabotage på Säs: Någon förstör andningshjälpmedel

Situationen på Säs allvarlig

Misstänkt operationssabotage fortsätter på sjukhus i Borås

Misstänkt sabotage på sjukhus polisanmäls

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev