Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Vårdföretag kan bli Sveriges bästa arbetsplats

Publicerad: 1 oktober 2007, 12:08

BB Stockholm, en privat förlossningsklinik på Danderyds sjukhus utanför Stockholm, har nominerats som en av tio finalister till tävlingen Sveriges bästa arbetsplats.


Det är pensionsförvaltaren Alecta som för åttonde året i rad arrangerar tävlingen, som ska belöna bland annat god arbetsmiljö och gott ledarskap.

Bland de tio finalisterna i tävlingen återfinns även två läkemedelsföretag: Novartis Sverige och Orexo, som ligger i Uppsala och arbetar med utvecklandet av patentskyddade läkemedel.

De tio finalisterna har utsetts i två kvalomgångar och nu återstår en rad inspektioner, intervjuer och tester innan en jury offentliggör vinnaren den 29 november.

Vårdsektorn har redan tidigare år utmärkt sig i tävlingen Sveriges bästa arbetsplats. Förra året vanns tävlingen av Lillekärrs äldreboende i Göteborg, och år 2002 mottog hjärtkliniken på Ängelholms sjukhus en hedersutmärkelse.

– Bra arbetsplatser förbättrar prestationer och minskar sjukfrånvaron. De här tio arbetsplatserna kan visa upp starka samband mellan satsningar på personalen och goda resultat, säger Alectas vd, Tomas Nicolin, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News