Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

111 vårdanställda åkte till London i kritiserat projekt

Publicerad: 11 mars 2008, 17:54

111 vårdanställda åkte till London i kritiserat projekt

Londonresor för 111 personer, julbord och vårfest. Det är bland annat till sådant som pengarna i de kritiserade projekten vid Skaraborgs sjukhus har gått.


Som Dagens Medicin berättade i går har Västra Götalandsregionens revisorer riktat skarp kritik mot hur Skaraborgs sjukhus hanterar sina projektmedel.

 I ett av de granskade forskningsprojekten, som hade till syfte att stödja forskning och utveckling på kardiologen, har 807 000 kronor gått till Londonresor, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

 De 111 projektdeltagarna gjorde utbildningsresor till London, men det finns ingen dokumentation om vad utbildningen handlade om eller vem som var kursledare. Bara under en av tre kursdagar ska deltagarna ha haft mer än sex timmars utbildning, vilket är minimikravet om de ska slippa förmånsbeskattning.

 Projektdeltagarna har också ätit julbord för 39 000 kronor och revisorerna konstaterar att det saknas underlag som visar på sambandet mellan julbordet och projektet.

 I ett annat projekt, som handlade om läkemedel för patienter som genomgått knä- och höftledsoperationer, har 35 000 kronor gått till julbord och vårfest. Julbordet ska ha kombinerats med en föreläsning, men det finns inga uppgifter om vem föreläsaren var eller om att någon utbildningslokal har hyrts.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev