torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Aleris köper Art Clinic och hämtar vd från skolan

Publicerad: 4 maj 2022, 09:29

Academediachefen Jens Eriksson tar över som vd för för Aleris Sjukvård. Foto: Aleris

Aleris köper Art Clinic med fyra specialistvårdskliniker med fem satellitmottagningar i sex regioner. Samtidigt får Aleris Sjukvård ny vd.

Ämnen i artikeln:

AlerisSophiahemmetRegion NorrbottenRegion Jönköpings länPrivat sjukvårdOrtopediPlastikkirurgi

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Art Clinic kallar sig själv för en av Sveriges ledande specialistkliniker inom plastikkirurgi, ryggkirurgi och ortopedi med verksamhet i Göteborg, Stockholm, Uppsala, Västerås, Borlänge och Skövde. 

Läs också: Aleris säljer vårdcentraler till Praktikertjänst 

Köpet omfattar närmare 230 medarbetare och innebär att Aleris kommer att bedriva specialistsjukvård på 109 platser i Sverige. Köpesumman är inte officiell och affären kräver ett godkännande av Konkurrensverket.

I Stockholm bedriver Art Clinic plastikkirurgi vid Sophiahemmet. Det är också ett av bolagen som ingick i Region Norrbottens jätteupphandling för att korta operationsköer. Även Region Jönköpings län har tagit hjälp av Art Clinic för att klara operationer.

I samband med köpet har Jens Eriksson utsetts till ny vd för Aleris Sjukvård. Han kommer närmast från utbildningskoncernen Academedia där han är segmentschef för grund- och gymnasieskolan. Jens Eriksson efterträder Johan Färnstrand som, enligt ett pressmeddelande, nu ska ”fokusera på det externa perspektivet och fördjupa dialogen med uppdragsgivare, myndigheter och samverkanspartners i vården”.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev