söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Aleris säljer BB Stockholm

Publicerad: 24 mars 2023, 09:27

Barnbördshuset Stockholm, mer känt som BB Stockholm, har hittills drivits som ett aktiebolag samägt av Aleris och Danderyds sjukhus. Nu säljer Aleris sin andel i bolaget till Prima Vård för en icke angiven summa pengar. Genrebild.

Foto: Getty Images

Aleris säljer sin del i bolaget Barnbördshuset Stockholm AB som driver BB Stockholm och BB Stockholm Family. Köpare är Prima Vård, ägt av Attendos största ägare Nordstjernan.

Ämnen i artikeln:

AlerisKonkurrensverketDanderyds sjukhusRegion StockholmFörlossningsvård

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Aleris säljer hela sin andel i Barnbördshuset Stockholm AB, motsvarande 51 procent av aktierna, till vårdkoncernen Prima Vård. Därmed kliver Prima Vård in som ny majoritetsägare medan Danderyds sjukhus fortsätter att vara den andra delägaren, enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Privatvårdens lönsamhet uppe på rekordnivåer

Affären omfattar fyra barnmorskemottagningar, en BVC-mottagning och en amningsmottagning i Region Stockholm samt förlossningskliniken BB Stockholm belägen på Danderyds sjukhus.

Efva Lagerstedt, affärsområdeschef på Aleris, kommenterar försäljningen så här i pressmeddelandet:

"BB Stockholm är en välrenommerad och mycket omtyckt verksamhet av både patienter och medarbetare som vi är stolta över att ha fått driva. Genom Prima Vård får verksamheterna en ägare som satsar inom barn- och kvinnohälsovård och därmed goda förutsättningar för att på bästa sätt växa och utvecklas vidare", säger hon.

Kvinno- och barnhälsa är inga nya områden för Prima Vård som redan driver ett 40-tal mottagningar under varumärket Mama Mia.

Prima Vård grundades 2001 och arbetar inom barn-och kvinnosjukvård, primärvård, företagshälsovård samt psykiatri. Det har enligt egen uppgift cirka 100 mottagningar och omkring 500 000 listade patienter. Prima Vård ägs av det anrika investeringsbolaget Nordstjernan som även är den största enskilda ägaren i vårdbolaget Attendo..

Köpet väntas gå igenom under första halvåret efter sedvanligt godkännande från Konkurrensverket.

Läs också: Karolinskas vd: Barnmorskor är en stark grupp

Barnbördshuset Stockholm AB

Mer känt som BB Stockholm. Drivs som aktiebolag samägt av Aleris och Danderyds sjukhus under bolagsnamnet Barnbördshuset Stockholm AB. Erbjuder vård inom graviditet, förlossning, preventivmedelsrådgivning, cellprovtagning och barnhälsovård.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev