torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Återbetalning i arvodesaffären

Publicerad: 8 mars 2011, 15:30

Den segdragna arvodestvisten i Sörmland kan få en lösning sedan det nu öppnats upp för återbetalningar. En politiker har redan nappat.


Som Dagens Medicin tidigare rapporterat har politiker i Landsting Sörmland kritiserats för att ha tagit emot för höga arvoden. Bland annat har Jörgen Danielsson (S) och Lotta Finstorp (M) kritiserats för att tillsammans ha tagit ut 270 000 kronor för mycket i ersättning, enligt lokaltidningarnas granskning.

På en extrainsatt presskonferens i samband med landstingsfullmäktiges möte i dag, tisdag, meddelade Magnus Leivik (M), andre vice ordförande i landstingsstyrelsen, att man nu tänker öppna för frivillig återbetalning av utbetalda landstingsarvoden.

– Vi kommer att föreslå att landstingsdirektören ordnar ett instrument för att ta emot återbetalning av felaktiga arvoden, sade han till lokaltidningen Folket.

Lotta Finstorp meddelade i samband med presskonferensen att hon vill betala tillbaka de 130 000 kronor hon har fått i arvode. Hon uppger dessutom själv att hon har undersökt möjligheterna att öppna ett konto på länsstyrelsen.

– Jag vill bli fri från detta, sade hon via telefon på presskonferensen.

Relaterat material

Extrabevakning vid landstingsfullmäktige

Landstingsråd avgår efter att tagit emot för mycket arvode

Nyckelskrammel mot landsting

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev