Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Bioteknikföretag omvandlas - blir fastighetsbolag

Publicerad: 25 augusti 2006, 09:30

Det förlusttyngda bioteknikföretaget Tripep omvandlas till fastighetsbolag medan forskningsverksamheten läggs i ett dotterbolag.


Efter negativa besked från en patientstudie gav Tripep i april upp arbetet med att utveckla en hiv-behandling med substansen alfaHGA. Aktiekursen sjönk och i dag redovisar Tripep en förlust efter finansnetto på 11,3 miljoner kronor för andra kvartalet.

Styrelsen har också beslutat att Tripep ska omvandlas till ett fastighetsbolag med namnet Din Bostad. Tripeps forskning flyttas till dotterbolaget Tripep Holding AB och personalstyrkan minskas, enligt TT, med elva personer.

Enligt Dagens Industris nätupplaga innebär affären att Tripeps plats på O-listan kan tas över av Din Bostad. Ett antal större fastighetsägare kommer, enligt Dagens Industri, att placera fastigheter till ett värde av 4,1 miljarder kronor i Din Bostad. Konstruktionen innebär också att Din Bostad kan ta över förlustavdrag som uppkommit i Tripep.

Dagens Medicin uppmärksammade i april att Smittskyddsinstitutets generaldirektör, Ragnar Norrby arbetar som vetenskaplig rådgivare åt Tripep och bland annat fått betalt i aktieoptioner.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News