söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Brister i samverkan mellan BUP och socialtjänst i norr

Publicerad: 7 april 2005, 12:52

Samverkan mellan barn- och ungdomspsykiatrin och socialtjänsten i Västernorrland kan förbättras. Det visar en rapport bygd på intervjuer med företrädare från de olika verksamheterna som Socialstyrelsens tillsynsenhet och länsstyrelsen i Västernorrlands län har gjort.

Ämnen i artikeln:

AdhdBarnpsykiatri

Rapporten har det passande namnet Lättare sagt än gjort och visar att socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, många gånger har olika förväntningar på vad den andra parten kan eller bör göra i arbetet med barn som mår psykiskt dåligt.

Socialtjänstens handläggare uttrycker att samarbetet ofta sker på BUP:s villkor och att de inte alltid blir tagna på allvar av dess företrädare.

De påpekar att det, trots att socialtjänst och BUP arbetat gemensamt i många år, inte finns några samarbetsavtal, som det finns inom andra områden.

En kommun anser att BUP-klinikerna i Västernorrland inte tycks ha samma riktlinjer. De efterlyser även en BUP-klinik i Norrlandsregionen som specialiserar sig på sexuella övergrepp och ADHD.

BUP å sin sida vill få igång strukturerade träffar med socialtjänsten och anser att dess tjänstemän behöver mer information om BUP.

Inom BUP sades att samverkan försvårades på grund av att barnpsykiatrin är underdimensionerad personalmässigt. Vidare framkom att det finns brist på platser för dygnetrunt-vård.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev