Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Capio Ögon köper Stockholmsklinik

Publicerad: 19 augusti 2021, 09:56

Capio Ögon köper Stockholms Ögonklinik.

Foto: Capio

Capio Ögon köper Stockholms Ögonklinik och ser ett ökat samarbete med försäkringsbolagen framför sig.


Ämnen i artikeln:

Capio ABÖgonsjukvårdSophiahemmetRegion Stockholm

Stockholms Ögonklinik bedriver sedan starten 1991 verksamhet på Sophiahemmet och behandlar främst försäkringspatienter. Capio skriver i ett pressmeddelande att bolaget i och med köpet kan bli en ”naturlig partner till försäkringsbolagen när det gäller ögonsjukvård”. 

Läs mer: Thoraxkirurg blir tf vd för ögonsjukhus 

– I och med det kommande förvärvet kommer vi att både stärka och bredda vårt utbud av vårdtjänster inom vårdval ögon i Stockholm och tillsammans kommer vi att kunna utveckla verksamheterna. Förvärvet innebär även att Capio Ögon avsevärt stärker vårt samarbete med försäkringsbolagen, säger Karl Johansson Bäckgren, vd på Capio Ögon, i pressmeddelandet. 

Affären är planerad att genomföras den 31 augusti. Efter det kommer Capio Ögon att bedriva vård på fem kliniker i Stockholm. 

Stockholms Ögonklinik beskriver sig själv som som Sveriges största privata ögonklinik inom ögonoperationer. Förutom att vara verksam inom vårdval ögon utför man också injektioner och glaukomoperationer. 

Capio Ögon består av Capio Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Scanloc. Bolaget har i dag 14 kliniker runtom i landet och står för 20 procent av alla Sveriges gråstarroperationer. Det utför också allmän ögonmedicin och behandling av optiska synfel.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev