Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ekonomi

Carema går ihop med finländsk vårdjätte

Publicerad: 17 mars 2006, 08:04

Det svenska privata vårdföretaget Carema vård och omsorg går ihop med Finlands största privata vårdföretag, Mehiläinen. Tillsammans får företagen 4,6 miljarder kronor i omsättning och blir ett av de största privata vårdföretagen i Norden.


Affären offentliggjordes på fredagsmorgonen. I ett pressmeddelande säger Caremas vd Ralph Riber att de båda bolagen tillför viktig kompetens till varandra.

Affären går till så att Caremas ägare, H-Careholding, köper Mehiläinens aktier och slår ihop de båda företagen till en koncern. Köpet är värt drygt 1,4 miljarder kronor.

Bakom affären står två riskkapitalföretag. Caremas ägare H-Careholding ägs till huvuddelan av 3i, ett av världens största riskkapitalbolag, som förra sommaren köpte Carema av dess grundare för mer än 1 miljard kronor. Mehiläinen ägs bland annat av CapMan Capital Management Ltd.

Mehiläinen startades redan 1909. Förra året hade det en omsättning på 920 miljoner kronor och hade 1050 anställda. Företaget driver 17 kliniker, sju sjukhus och företagshälsovård.

Carema hade 2005 en omsättning på 3300 miljoner kronor och 4900 anställda. Det grundades i mitten av 1990-talet av ekonomen Peter Weiderman och läkarna Lars Brune och Johan Koch. Peter Weiderman är i dag styrelseordförande i bolaget.

De båda företagen kommer att fortsätta agera under sina respektive namn.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev