Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Dags för IT-frukost

Publicerad: 19 februari 2009, 13:54

Dags för IT-frukost

Nu kan Dagens Medicins läsare få en direktrapport om hur läget är för de nationella IT-projekten som ska knyta ihop journalsystem och patienttjänster i vården. Tisdagen den 17 mars bjuder vi in till ett frukostseminarium på Strand Hotel i Stockholm med utfrågning av de huvudansvariga för IT-projekten - både nationellt och ute i landstingen.


På plats på frukostseminariet är:

* Daniel Forslund, arkitekten på socialdepartementet bakom den nationella IT-strategin som ligger till grund för satsningen.

* Ellen Hyttsten, nytillträdd vd för Sjukvårdsrådgivningen SVR AB som har landstingens uppdrag att upphandla och samordna hela genomförandet av de tre projekten: Nationell patientöversikt, Bastjänster för informationsförsörjning och Vården på webben.

* Eva Leach Elfgren, projektledare på Sjukvårdsrådgivningen för det för sjukvården viktigaste projektet: Nationell patientöversikt, NPÖ, som ska göra det möjligt för patientdata att flyta över landstings- och huvudmannagränserna.

* Ulrika Landström, projektledare för NPÖ i Örebro läns landsting, som nu är i full gång med införandet.

* Rune Kaalhus, familjeläkare i Västerås, som har deltagit i NPÖ-arbetet i ett och ett halvt år som läkarrepresentant. Han är också ansvarig för Distriktsläkarföreningens IT-nätverk för allmänläkare.

Dessutom kommer representanter för teknikleverantörerna och rapporterar om läget för leveranserna. Kanske får åhörarna till och med en förhandsvisning av funktionerna i systemen.

Den stora frågan just nu är givetvis om tidplanen håller.

- Som det ser ut kan Örebros provdrift starta i början av maj som det är tänkt, säger Eva Leach Elfgren i tidningen It i vårdens senaste utgåva, som medföljer Dagens Medicin denna vecka.

It i vården ges ut gemensamt av Dagens Medicin och Computer Sweden som även står som värdar för frukostseminariet den 17 mars.

Anmäl i dag!

IT i vården frukostmöte 2009 - It i vården

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev