Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Doktor.se tar in 280 miljoner kronor – satsar på Tyskland

Publicerad: 18 augusti 2022, 11:35

Doktor.se gör en nyemission på 280 miljoner kronor för att bland annat finansiera en satsning på Tyskland.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Doktor.se tar in 280 miljoner kronor i en nyemission för att finansiera expansionen utomlands. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket, rapporterar Di Digital.


Ämnen i artikeln:

Doktor.seNätläkarbolagToppnyheterToppnyheter E-hälsa

Vd Martin Lindman uppger för Di Digital att bolaget hade som mål att i sommar fylla på kassan med 200 miljoner kronor. Ett stort intresse gjorde dock att det blev hela 280 miljoner kronor som ska användas bland annat till att växa i Tyskland. 

Läs också: Miljardförlust för Kry – personalkostnaderna skenade 

– Vi går mot lönsamhet i Sverige i år och behöver egentligen inget externt kapital för att driva den löpande verksamheten. Utan pengarna ska gå till tillväxt i utlandet, där vi till att börja med gör en jättesatsning i Tyskland, säger han till Di Digital.

Doktor.se omsatte i fjol 840 miljoner kronor och gjorde en förlust på 154 miljoner kronor.  Enligt Di Digital värderas bolaget nu till drygt sex miljarder kronor. Det kan jämföras med tio miljarder kronor som värderingen låg på inför en numera pausad börsbotering. Doktor.se hade planer på att ta bolaget till Stockholmsbörsen under första kvartalet 2022, men de planerna lades på is efter Rysslands invasion av Ukraina som satte riskkapitalbranschen i gungning. 

Vd:n har dock inte givit upp planerna på att ta bolaget till börsen.

– En börsnotering är definitivt fortfarande i korten, när vi kommer in i 2023 ska vi lyfta blicken igen och värdera det, säger Martin Lindman till Di Digital. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev