Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Falck krävs på en kvarts miljon

Publicerad: 7 augusti 2013, 13:36

Stockholms läns landsting ser allvarligt på att Falck Ambulans frångått bemanningskraven i sommar och vill att företaget betalar cirka 250 000 kronor i vite. (UPPDATERAD)


Dagens Medicin har tidigare berättat att Falck Ambulans vid flera tillfällen i sommar har frångått kravet på specialistutbildade sjuksköterskor i ambulanserna i Stockholms läns landsting. Enligt uppgifter som företaget uppgav då skulle det handla om totalt 63 pass, eller 1,4 procent av det totala antalet pass i sommar, där erfarna sjuksköterskor i stället för specialistutbildade bemannade ambulanserna.

Enligt de uppgifter som Stockholms läns landsting har fått handlar det om cirka 2,5 procent av totalt 26 300 timmar.

– Vi har fått uppgift om att de inte har följt det avtal vi har. Vi ser allvarligt på att de inte har följt de krav som vi har kommit överens om, Gustav Ohlén, enhetschef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, till Dagens Medicin.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har beslutat att begära ett vite på 247 321 kronor, vilket är timersättningen för en specialistutbildad sjuksköterska gånger antalet timmar som en sådan har saknats.

– Vi förutsätter att Falck nu lever upp till de gemensamma krav vi har, säger Gustav Ohlén.

Falck Ambulans avböjer att kommentera Stockholms läns landstings krav på vite och hänvisar till att det är en fråga som ambulansföretaget hanterar direkt med landstinget.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev