Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Gotland portar kritisk sjuksköterska

Publicerad: 2 mars 2017, 09:25

Visby lasarett.

Foto: W.carter/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Efter att hyrsjuksköterskan Mikael Karlsson uttalat sig kritiskt om Visby lasarett är han inte längre välkommen på sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Region GotlandVisby lasarett

– Det är kanske en summa av att man ryter ifrån för mycket, säger hyrsjuksköterskan Mikael Karlsson till Sveriges Radio P4 Gotland.

Bakgrunden är att han för några veckor sedan uttryckt oro för patientsäkerheten på sjukhuset med anledning av den ansträngda situationen och i hans mening låga bemanningen. Kritik som han, enligt radion, också ska ha framfört till sjukhusledningen. Efter hans senaste uppdrag på Visby lasarett fick han, enligt egen uppgift, feedbacken att han ”kanske var välkommen tillbaka om han bara gjorde sitt jobb och sedan åkte hem”.

Nina Ljung, HR-chef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen vid Region Gotland säger till radion att alla har meddelarfrihet och att konstruktiv kritik är välkommen från både fast anställda och inhyrd personal. Hon delar inte Mikael Karlssons bild av att han portats för sin kritik.

– Det är hans upplevelse av det som har sagts. Jag kan inte bemöta det för jag har inte fakta om vem som har sagt vad. Det är hans tolkning, säger Nina Ljung till Sveriges Radio P4 Gotland.

Relaterat material

Tufft influensaläge på Visby lasarett

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev