Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Inget beslut om Kullbergska

Publicerad: 21 september 2007, 09:18

I går skulle beslutet om framtiden för Kullbergska sjukhuset ha kommit. Men för andra gången på kort tid skjuts det upp.


Den borgerliga majoriteten i Landstinget Sörmland vill flytta intensivvårdsverksamheten vid Kullbergska sjukhuset i Katrineholm till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Men vid gårdagens extrainsatta sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden då beslut skulle fattas, räckte det att en moderat ledamot gick mot partilinjen för att förslaget skulle falla. Nu fortsätter den ovissa framtiden för Kullbergska sjukhuset.

– Hjärtintensiven på Kullbergska är dyr och undermålig, men nu tvingas vi skjuta på något som kanske ändå är oundvikligt. Det är frustrerande för Katrineholmarna att inte få besked, säger Håkan Ingårda (c), ledamot i hälso- och sjukvårdnämnden.

Vid gårdagens möte konstaterades samtidigt att landstingets budgetunderskott växt med 22 miljoner kronor. Därför ska landstingsstyrelsen ta ett helhetsgrepp kring ekonomin och presentera förslag på åtgärder för att få den i balans första veckan i oktober.

– Då förutsätter jag att framtiden för intensiven finns med, säger Håkan Ingårda.

Kullbergska blir närakut

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News