söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Inte nöjda med siffrorna på GHP

Publicerad: 26 februari 2013, 07:53

Trots en uppgång av sålda operationer och behandlingar under fjärde kvartalet slutade 2012 med minussiffror för Global Health Partner.


Det börsnoterade Global Health Partner, GHP, kom på tisdagen med sitt bokslut för 2012 och resultaten för fjärde kvartalet.

Intäkterna för sålda operationer och behandlingar ökade med tio procent under sista kvartalet 2012, vilket förbättrade årsresultaten.

– Omsättningen var den högsta för ett enskilt kvartal i GHP:s historia, skriver vd Marianne Dicander Alexandersson i ett pressmeddelande.

Uppgången i slutet av året beror även på sänkta kostnader och en fortsatt koncentration av verksamheten till Norden. Flera kliniker utomlands har sålts och dit hör fetmaklinikerna i Prag och Kairo.

GHP går vidare med fokuseringen på kärnområdena och som ett led i det har koncernen bland annat öppnat en gastroklinik i Stockholm, en ortopedisk klinik i Malmö och en klinik för gastroenterologi i Göteborg.

Men omsättningen och vinsten är fortfarande inte på en tillfredställande nivå, skriver Marianne Dicander Alexandersson. Rörelseresultatet före goodwillnedskrivningar om 36,8 miljoner kronor uppgick till minus 4 miljoner kronor. 2011 var det resultatmåttet 15,2 miljoner.

Men GHP ser ljust på framtiden och framhåller att koncernen gynnas av att kvalitetsperspektivet lyfts fram inom sjukvården. Det ökade inflytandet för patienterna, bland annat genom förslagen från Patientmaktutredning, kommer också att stärka koncernen, hoppas Marianne Dicander Alexandersson.

Hon tillträdde som vd i augusti 2012 och GHP tillhör de större sjukvårdsföretagen som är verksamma i Sverige. Försäljningsintäkterna 2012 uppgick till 723,3 miljoner kronor, att jämföra med 675,2 miljoner 2011.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev