Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Jönköping snart i mål

Publicerad: 15 oktober 2008, 09:26

Hallå där, Thomas Johansson, ordförande i Vårdförbundets avdelning Jönköping där de flesta landstingsanställda medlemmar tros få sin nya lön till november.


Hur går förhandlingarna?
– Vi är ännu inte i hamn men jag gissar att 90 procent kommer att få sin nya lön i november. Medellöneökningen utslaget på alla medlemmar blir 2 300 kronor och de flesta verkar vara nöjda.

Varför har förhandlingarna gått så pass smidigt?
– Vi har ett bra samarbete med arbetsgivaren och arbetar långsiktigt mot samma mål. Jag tror inte att det går att förhandla med en arbetsgivare som har helt andra mål. Både vi och arbetsgivaren är ense om att satsa långsiktigt. Jag tror att man ska satsa på årliga lönerevisioner för att inte glömma att prata lön, men på grund av världsekonomin nu är jag glad att vi tecknade ett tvåårsavtal.

Har ni haft några problem?
– Vi hade diskussioner kring hur funktionsutbildad ska definieras. Vår tolkning är att en funktionsutbildad person använder sig av en extrautbildning i en majoritet av sina arbetsuppgifter. Ungefär 60 procent av alla anställda är funktionsutbildade, vilket är positivt.

Är du nöjd?

– När jag ser mig omkring så tycker jag att vi har fått ett bra avtal men man blir aldrig nöjd i det här uppdraget. Nu är det dags att ta nya tag.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev