fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Klubbat för nytt Stockholms-BB

Publicerad: 13 januari 2014, 15:54

Det omdiskuterade beslutet att säga ja till den privata förlossningskliniken BB Sophia fattades på måndagen på ett extrainsatt möte.

Ämnen i artikeln:

BB Sophia

Kliniken har ansökt om att få ta emot förlossningar från vecka 32 i graviditeten, men landstinget vill annorlunda. Nu ges tillstånd från vecka 37.

Samtidigt öppnar hälso- och sjukvårdsnämnden för att kliniken kan få ett mer omfattande avtal senare.

– Det är en ny verksamhet och den är lokaliserad utanför ett akutsjukhus. Därför är det rimligt att de i första hand tar emot normalförlossningar från vecka 37. Vi vill se att de kommer igång och vill följa upp patientsäkerheten under en tid innan vi diskuterar ett bredare uppdrag, säger Leif Karnström, avdelningschef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

BB Sophias vd Harald Almström misstänker att avtalet med kliniken blivit politiskt känsligt och att ansvariga tjänstemän och politiker vill visa försiktighet av oro för kritik.

– Denna försiktighet kanske ökar under ett valår. Jag tror att chanserna att få det avtal som vi ansökt om hade varit större annars. Men så snart som möjligt lämnar vi in en ny ansökan om att få ta emot förlossningar från vecka 32 i graviditeten. Vi har organisation, kompetens och utrustning för detta, säger Harald Almström.

BB Sophia, som ägs av Praktikertjänst, planerar att öppna i början av mars.

Relaterat material

Privat BB får grönt ljus

Formulering i avtal kan försena nytt BB

Kan bli brist på barnmorskor i Stockholm

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev