Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Kontroversiell kostdebattör får dator av bloggläsare

Publicerad: 25 februari 2009, 14:08

Kontroversiell kostdebattör får dator av bloggläsare

Den omstridda kostdebattören och läkaren Annika Dahlqvist får nu en bärbar dator. Detta sedan ST-läkaren Andreas Eenfeldts insamling inbringat nästan 11 000 kronor.


Andreas Eenfeldt, ST-läkare i allmänmedicin i Värmland och mannen bakom sajten kostdoktorn.se, har startat en insamling för att Annika Dahlqvist ska kunna delta i kostdebatten och uppdatera sin blogg också när hon är på resande fot.

Och många verkar vilja hjälpa Annika Dahlqvist att sprida sitt budskap om fördelarna med en diet rik på fett men snål på kolhydrater, LCHF. Sedan kostdoktorns läsare bidragit med 10 855 kronor står det klart att Annika Dahlqvist får sin laptop.

Nu får bloggläsarna vara med och tycka om vilken typ av dator det ska bli och kostdebatten har tillfälligt bytts ut mot en debatt om för- och nackdelar med Mac respektive pc och olika operativsystem. 85 inlägg har hittills gjorts i debatten.

En av debattörerna är signaturen Lotta, som hävdar att påståendet att alla Macar är dyrare än pc är en myt i klass med att mättat fett skulle vara farligt.

Annika Dahlqvist själv skriver att hon är överväldigad av allt intresse och all givmildhet.

I en tidigare intervju med Dagens Medicin, se nr 9/09, fick Annika Dahlqvist frågan om hon inte har råd att köpa en dator själv. Hon uppgav då att merparten av inkomsterna från hennes föreläsningar går bort i sociala avgifter, skatt och moms samt att inkomsterna av hennes böcker går direkt till Dr Dahlqvists fond för kostforskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev