tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Lägre förlust för Attendo

Publicerad: 22 juli 2021, 07:47

Attendo ser fortsatt ser en stor negativ finansiell påverkan från pandemin.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Attendos förlust före skatt minskade rejält under andra kvartalet. Omsorgsbolaget ser nu att fler vill flytta in på äldreboenden.

Ämnen i artikeln:

Attendo Äldreomsorg

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Attendos förlust före skatt minskade till 22 miljoner kronor under årets andra kvartal. Det kan jämföras med drygt en miljard kronor i förlust under motsvarade kvartal i fjol. Nettoomsättning ökade med 3 procent till 3,2 miljarder kronor, visar delårsrapporten.

Läs mer: Attendo slopar kritiserat bonussystem 

Enligt vd Martin Tivéus fortsätter covid-19 att tynga den skandinaviska verksamheten, medan pandemin har haft ”ytterst begränsad” effekt på Attendos verksamhet i Finland. Vaccinering och minskad sprittspridning under andra kvartalet har haft positiv effekt på verksamheten i Sverige.

– Efter ett pandemiår med en historiskt låg inflyttningstakt av nya kunder till äldreboenden i Sverige, ser vi en gradvis förbättring av inflyttningstakten under andra kvartalet, skriver han i rapporten.

Attendo stängde kvartalet med en ”oförändrad beläggning i Sverige jämfört med första kvartalet” trots att bolaget öppnat mer än 200 nya platser under kvartalet. 

– Vi räknar med en fortsatt normalisering av försäljningstakten under andra halvåret i takt med att beläggningssituationen i kommunernas egna verksamheter successivt förbättras. Jämfört med föregående år är dock beläggningen väsentligt lägre, något som syns i resultatet, säger Martin Tivéus i rapporten.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll? 

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev