Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Lideta köper Unicare

Publicerad: 29 juni 2021, 09:42

Efter affären har Lideta verksamhet i tolv regioner. (Arkivbild.)

Foto: Jesper Cederberg


Sveriges tredje största privata aktör inom primärvård fortsätter att växa. Lideta köper nu Unicares verksamhet i Sverige.


Ämnen i artikeln:

PrimärvårdI korthetFöretagshälsovård

Vårdbolaget Lideta meddelande strax innan midsommar att det köper Unicare Sverige för en icke uppgiven summa pengar. I och med affären blir Lideta en koncern med cirka 2 600 medarbetare i tolv regioner och en omsättning på omkring 2,7 miljarder kronor.

Unicare Sverige omsatte ifjol 567 miljoner kronor och har 440 medarbetare. Bolaget har totalt 106 000 listade patienter och består av elva vårdcentraler och en företagshälsovård fördelade över sju regioner i mellersta och södra Sverige.

Läs också: Privata vårdcentraler listade 400 000 fler på fem år – offentlig vård ligger stilla 

I ett pressmeddelande skriver Lideta att Unicare bedriver primärvård med allmänspecialistmottagning, distriktssköterskemottagning, diabetes- och astma-/kolmottagning, mottagning för psykisk ohälsa, barnavårdscentral, mödravårdscentral och rehabilitering.

Affären förväntas vara klar efter sommaren och kräver godkännande från Konkurrensverket samt berörda regioner. 

Det här var inte första förvärvet för Lideta i sommar. Tidigare i juni köpte bolaget Prima som är verksamt inom barn- och vuxenpsykiatri.

 

Lideta

Är, enligt egen uppgift, Sveriges tredje största privata aktör inom svensk primärvård med cirka 50 vårdenheter och omkring 300 000 listade patienter i fem regioner. I koncernen ingår även bland annat vårdbolaget Mama Mia. Huvudägaren är Nordstjernan.

 

Källa: Lideta.se.

Unicare

Unicare är en av de största privata hälsoaktörerna i Norge med verksamhet i 19 städer. Bolaget grundades 2008 och har i dag cirka 1200 medarbetare i Norge. I Sverige bedriver det verksamhet som Unicare Sverige.

 

Källa: Unicare.nu.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev