Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Morgonens nyheter: Socker ger mer sug än kokain

Publicerad: 24 augusti 2007, 13:31

Socker kan vara mer beroendeframkallande än kokain. I alla fall för möss. 96 procent av laboratoriemössen valde sockret när de fick välja mellan sockerlösning och kokain. Läs även om att WHO varnar för nya pandemier med snabbare spridning än tidigare.


SVENSKA DAGBLADET

Socker kan vara mer beroendeframkallande än kokain

Detta var det förvånande resultatet som svenska forskare kom fram till när de lät laboratoriemöss välja mellan kokain och sockerlösning.

Läs mer

Fotboll överlägsen träningsmetod

Fotboll ger betydligt bättre resultat än enbart löpträning. Det har danska forskare visat, och vill nu ge fotbollen en större plats inom folkhälsoarbetet.

Läs mer

TV4

WHO varnar för snabbare smittspridning

I sin hälsorapport, som presenterades på torsdagen, varnar Världshälsoorganisationen, WHO, för att nya, dödliga sjukdomar kan komma att drabba jordens befolkning inom de närmaste åren. Samtidigt menar WHO att smittspridningen i dag sker betydligt snabbare än tidigare.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Fetma kan utlösa  dold  sjukdom hos kvinnor

Forskare varnar för att i takt med att befolkningen blir fetare, kommer också fler kvinnor att utveckla hormonrubbningen polycyctiskt ovariesyndrom, PCOS.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Fynd ger hopp om nya läkemedel mot stroke

En forskargrupp i Göteborg har funnit två ämnen som skyddar hjärnan mot stroke. Upptäckten kan vara ett steg mot nya behandlingsformer.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Fel cancerbehandling gav varning

Två läkare i Lund varnas av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd efter att ha missat att deras patient led av en allvarligare form av hudcancer än de behandlade henne för.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev