fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Ny vd för Global Health Partner

Publicerad: 4 november 2013, 09:56

Global Health Partner stuvar om i ledningen. Daniel Öhman från koncernens största affärsområde ersätter Marianne Dicander som vd.


Finanschefen Tobias Linebäck utses samtidigt till vice vd i den börsnoterade sjukvårdskoncernen, som tillhör Sveriges största sjukvårdsföretag.

Marianne Dicander Alexandersson, som närmast kom från vd-jobbet i Sjätte AP-fonden, blev inte långvarig hos Global Health Partner. Hon tillträdde som vd i augusti 2012 och efterträdde Per Båtelson.

Styrelsens ordförande Paul Hökfelt förklarar bytet med att styrelsen vill ha en vd som är direkt förankrad i verksamheten på klinikerna. Daniel Öhman var fram till i dag, måndag,  ansvarig för GHP:s största affärsområde Ortho/Spine.

– Vi behöver öka fokus på operationell kvalitet och effektivitet. Daniel Öhman har varit med från starten och är djupt inne i flertalet av våra verksamheter, säger Paul Hökfelt till Dagens Medicins nyhetsbrev Sjukvårdens Affärer.

Enligt delårsrapporten för januari – september, som kom i torsdags, fortsätter den positiva trenden för GHP efter ett bottenläge våren och sommaren 2012.

– Marianne har gjort många bra saker. Men nu måste vi gå ännu fortare fram, säger Paul Hökfelt.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev