Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ekonomi

Rekryteringsföretag missade tidigare kritik mot petad chef

Publicerad: 14 maj 2010, 11:55

Landstinget Blekinge bryter samarbetet med det rekryteringsföretag som anlitades inför anställningen av den kritiserade ekonomidirektören Per Ollermark.


Per Ollermark har petats från sin chefstjänst och fått sänkt lön efter att personalen reagerat på hans hårda ledarstil. Nu har Landstinget Blekinge fått information om att liknande konflikter förekommit på flera av hans tidigare arbetsplatser.

En före detta arbetsgivare har också bekräftat att Per Ollermark köptes ut från sin befattning där.

– Detta borde ha framkommit i referenstagningen som rekryteringsfirman gjorde, men vi fick inga indikationer på att Per Ollermark haft denna typ av problem tidigare. Mot bakgrund av detta har jag bestämt att vi inte kommer anlita denna rekryteringsfirma mer. Vi kommer nu på egen hand genomföra rekryteringen av en ny ekonomidirektör, säger Jan Svanell, landstingsdirektör i Blekinge, i ett pressmeddelande.

Enligt tidningen Sydöstran är det landstingets informationsdirektör Madeleine Flood som har ringt runt till de tidigare arbetsgivarna. Per Ollermark förklarar kritiken med att landstinget bara har varit ute efter att samla in negativa synpunkter.

– Madeleine Flood ställde frågor utan att presentera sitt syfte och frågade om de kände mig och kom snabbt in på frågor kring konflikter. Om någon frågar dig om dina negativa sidor så finns det ju alltid sådana. Man måste ju också fråga om det positiva, säger han till Sydöstran.

Relaterat material

Kritiskt brev om chefsbråk i Blekinge diariefördes aldrig

Hög chef inom Landstinget Blekinge petas efter konflikter

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev