måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Uppåt för Global Health Partner

Publicerad: 28 april 2014, 07:48

Första kvartalet 2014 blev ett lyft för vårdkoncernen Global Health Partner, GHP. Försäljningen ökade inom tre affärsområden av fyra.


GHP förbättrade sitt resultat jämfört med första kvartalet 2013. Det justerade rörelseresultatet före skatt och avskrivningar, EBITDA, ökade från 15,4 till 22,9 miljoner kronor. Därtill kommer en kapitalvinst från en försäljning av verksamheten i Bergen, Norge.

Intäkterna från försäljningen ökade från 195 till 206 miljoner kronor och den organiska tillväxten blev 6 procent. Arytmikliniken stod för den största positiva förändringen. Bra gick det även för ryggvården och den specialiserade tandvården. Området gastro/surgery, däremot, tappade försäljning och det beror främst på en minskad efterfrågan på överviktskirurgi.

Den sammanlagda förbättringen under första kvartalet 2014 beror på att GHP varit duktiga att attrahera patienterna samtidigt som koncernen har hållit i kostnaderna, skriver vd Daniel Öhman i en kommentar till delårsrapporten. Samtidigt varnar han för en påskeffekt. Påsken drar normalt ner siffrorna och påverkar i år försäljningen först under andra kvartalet.

Medeltalet anställda under första kvartalet 2014 var 407 personer, att jämföra med 373 samma period i fjol.

Relaterat material

Vinsten ökade för GHP

Ny vd för Global Health Partner

Fortsatt uppåt för GHP

Inte nöjda med siffrorna på GHP

Fortsatta förluster för GHP

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev