fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ekonomi

Uppsalas sjukhus blöder

Publicerad: 31 maj 2022, 09:41

Akademiska spås gå 380 miljoner kronor back 2022 och Lasarettet i Enköping landa på minus 13 miljoner kronor. Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån, fribild

Både Akademiska sjukhuset i Uppsala och Lasarettet i Enköping går sämre än väntat. Samtidigt fortsätter planerna på att flytta ut vård.

Ämnen i artikeln:

I korthetAkademiska sjukhusetLasarettet i EnköpingRegion Uppsala

JK


Den senaste ekonomiska prognosen för Akademiska sjukhuset pekar på ett underskott på 380 miljoner kronor för 2022, vilket är 180 miljoner kronor sämre än den beviljade budgeten på minus 200 miljoner kronor, skriver Region Uppsala i ett pressmeddelande. Prognosen för Lasarettet i Enköping visar på minus 13 miljoner kronor för helåret.

Läs också: Karolinskas konkurrens om såld vård oroar Akademiska 

Enligt pressmeddelandet utvidgas även projektet med att flytta bassjukvård i länet med två nya områden. Det gäller nivåstrukturering av patienter över 75 år med stora vårdbehov samt bilddiagnostik i form av slätröntgen. I utredningen ska möjligheten att flytta över slätröntgen till en extern vårdgivare ses över. En handlingsplan med prioriteringar och åtgärder ska redovisas vid sjukhusstyrelsens sammanträde i november 2022.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev