Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ekonomi

Värt att strejka för sjuksköterskor i Västerbotten

Publicerad: 24 Juni 2008, 12:58

Strejken gav utdelning. Det anser Vårdförbundets medlemmar i Västerbottens läns landsting som förhandlat fram löneökningar på fem procent de närmaste två åren.


Efter strejken var mejlboxarna hos Vårdförbundets styrelse i Västerbotten full av arga mejl från medlemmar som ansåg att det centrala avtalet var alltför dåligt. I dag, när ett lokalt avtal har träffats, är situationen den motsatta.

– Vi har fått många positiva mejl från medlemmar som är mycket nöjda med det lokala avtalet, säger Evy Gustafsson, vice ordförande för Vårdförbundet i Västerbotten.

Avtalet ger 5 procent vardera i det tvåårsavtal som tecknats mellan Vårdförbundet och Västerbottens läns landsting. Det innebär löneökningar på i snitt 2 800 kronor för sjuksköterskor med specialistutbildning och 2 100 för övriga.

Dessutom höjs grundlönen till 21 100 kronor redan den 1 oktober i år. Det är fem månader tidigare än vad det centrala avtalet säger.

– Visst kunde avtalet vara ännu bättre, men vi är nöjda. Man kan säga att strejken har givit utdelning, säger Evy Gustafsson.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev