tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Arbetade som läkare – anmäls nu för urkundsförfalskning

Publicerad: 30 juni 2023, 14:46

Personen som utgett sig vara läkare med ett falskt läkarexamensbevis har nu polisanmälts av både Region Stockholm och Region Västernorrland.

Foto: MAXIM THORE

Det var i juni som det uppdagades att en vikarierande läkare vid en hälsocentral i Västernorrland intygat sin läkarutbildning med ett falskt examensbevis från Karolinska institutet i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmRegion Västernorrland

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


”Vi kontaktade Karolinska institutet omgående som bekräftade att examensbeviset var falskt”, säger Dan Näslund, verksamhetschef inom närsjukvården i Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Att det hela kunde uppdagas var för att en verksamhetschef i Region Stockholm hörde av sig till Region Västernorrland. Enligt verksamhetschefen hade personen tidigare arbetat i Stockholm, och även då angett falska uppgifter. Region Stockholm har sedan tidigare polisanmält personen. Under torsdagen skickade även Region Västernorrland in en polisanmälan gällande urkundsförfalskning.

Personen har arbetat som underläkare utan legitimation. Därför har inte de rutinmässiga kontroller som görs av legitimerad personal hos Socialstyrelsen och Ivo genomförts, skriver Region Västernorrland i pressmeddelandet. Regionen kommer nu att se över sin rekryteringsrutin.

Personens anställning har sagts upp med omedelbar verkan.

Läs också: Socialstyrelsen drar in legitimation för falsk sjuksköterska

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev