Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Fler anmälningar mot överläkare

Publicerad: 15 juli 2011, 08:07

Foto: Foto: Photos.com.

Polisen i Värmland har fått in flera anmälningar mot den överläkare som kopplats till två dödsfall hos missbrukande unga. Nu anmäls även läkarens chefer.


I början av juni i år vände sig polisen i Värmland till Socialstyrelsen efter att det framkommit uppgifter om en överläkare inom Landstinget Värmland i samband med en polisanmälan. Enligt polisen hade två unga vuxna på kort tid dött till följd av överdoser av medicin som läkaren skrivit ut, se artikel här intill.

Efter anmälan till Socialstyrelsen har polisen fått in två separata anmälningar mot läkaren.

Den senaste kom tidigare veckan och gjordes av en kvinna som anser att läkaren skrivit ut för mycket medicin till hennes son. Kvinnan anmäler också två chefer inom landstinget och en kollega till läkaren, som hon menar har skyddat honom.

Polisen i Värmland vill i nuläget inte gå ut med vilka de anmälda cheferna är.

Någon förundersökning mot läkaren är inte inledd eftersom polisen väntar på Socialstyrelsens utredning.

– Kommer de fram till att det har varit en legal förskrivning så har vi inget att utreda, säger Leif Nyström, förundersökningsledare vid polisen i Värmland, till Dagens Medicin.

I samband med att anmälan till Socialstyrelsen blev känd tog landstinget läkaren ur tjänst och startade en egen utredning om vad som hänt. Den beräknas bli klar i dagarna och utifrån den ska landstinget fatta beslut om eventuella åtgärder mot överläkaren.

I samband med utredningen om överförskrivning har landstinget också fått in en anmälan mot läkaren som gäller sexuella trakasserier. Den anmälan kommer utredas separat.

Relaterat material

Överläkare anmäld av polis

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev