Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Ivo vill att Staffan Bergström ska bli av med sin legitimation

Publicerad: 18 mars 2021, 14:31

I sitt beslut skriver Ivo att ”Staffan Bergström är uppenbart olämplig som läkare” och yrkar på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ska återkalla hans legitimation.

Foto: Privat

Ivo anser att läkaren Staffan Bergström, som hjälpte en svårt ALS-sjuk man att dö, är olämplig som läkare och bör förlora sin legitimation. (1 kommentar)


Ämnen i artikeln:

IvoSocialstyrelsen

I sitt beslut skriver Ivo att ”Staffan Bergström är uppenbart olämplig som läkare” och yrkar på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, ska återkalla hans legitimation, rapporterar Dagens Nyheter.

Ivo anser att det inte är förenligt med varken lagstiftning eller ”vetenskap och beprövad erfarenhet” att Staffan Bergströms behandling av patienten i somras med flera läkemedel syftade till att patienten skulle dö.

Beatrice Nordensson/TT

Marc Skogelin/TT

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2021-03-19

Att hjälpa en svårt sjuk människa som går en plågsam död till mötes och som inte har ekonomi att ta sig till en dödshjälpsklinik är inget annat än en barmhärtighets gärning. I mitt tycke så har det absolut inget med hans sätt att utföra sitt arbete som läkare, det är kanske bättre att ta upp debatten om att bevilja dödshjälp för personer med vissa svåra sjukdomar, det handlar ju också om patientens autonomi, jag måste ha rätt att med assistans avsluta mitt liv när bara plågor ligger framför mig tills döden inträffar.

Gammal sjuksköterska 

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

IvoSocialstyrelsen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev