fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Karolinska köper ut avskedad läkare

Publicerad: 8 september 2022, 11:38

Foto: Henrik Montgomery/TT

Karolinska universitetssjukhuset köper ut en läkare efter en dom i Arbetsdomstolen.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetArbetsdomstolenLäkarförbundet

SF


I förra veckan kom beskedet att Arbetsdomstolen ogiltigförklarat uppsägningen av en läkare vid Karolinska universitetssjukhuset. 

Nu står det klart att läkaren trots det inte kommer att få tillbaka sin tjänst, rapporterar Läkartidningen

»Det här är ett personalärende som pågått i många år och är påfrestande för de inblandade. Vi har under många år försökt lösa frågan men vi har tyvärr inte lyckats nå en fungerande situation trots stora ansträngningar. Nu ser vi att ärendet måste få ett slut«, skriver hr-direktör Patricia Enocson i en kommentar till tidningen. 

Karolinska universitetssjukhuset kommer i stället för att låta läkaren återgå till sin tidigare tjänst betala läkaren 32 månadslöner, 2,6 miljoner kronor. Sjukhuset ska också betala skadestånd till läkaren. Sammantaget handlar det om runt 4 miljoner kronor.

– Jag blev förvånad över att arbetsgivaren valde att gå den här vägen i stället för att ta sitt ansvar. Det är väldigt olyckligt och beklagligt för vår medlem att det har blivit på det här sättet och att det har tagit så lång tid, säger Läkarförbundets chefsjurist Alexander Kuzmicki till Läkartidningen. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev