onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Kirurg i Skåne misstänks för grovt narkotikabrott

Publicerad: 20 januari 2023, 14:12

Skånes universitetssjukhus lämnade i slutet av november in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, angående kirurgen.

Foto: Johan Nilsson/TT

En kirurg anställd vid Skånes universitetssjukhus sitter sedan mitten av november häktad för grovt narkotikabrott, rapporterar Sydsvenskan. Läkaren har också Ivo-anmälts som möjlig risk för patientsäkerheten.

Ämnen i artikeln:

Skånes universitetssjukhusBrott & straffIvoToppnyheter

Josef Svenberg

josef.svenberg@dagensmedicin.se


Kirurgen greps den 11 november och sitter sedan den 14 november häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Kirurgen ska ha varit uppskattad för sitt arbete, men under fjolåret har både kollegor och chefer varit oroliga för läkarens insatser. Det enligt Sydsvenskan som hänvisar till en utredning från sjukhuset. Enligt samma utredning ska kirurgen vid ett flertal tillfällen varit sen till arbetet och kollegor ska ha upplevt hur kirurgen varit ofokuserad.

Skånes universitetssjukhus lämnade i slutet av november in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, angående kirurgen. Enligt en utredning ska inget tyda på att kirurgens patienter farit illa, men sjukhuset vill ändå att Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, utreder om personen kan vara en fara för patientsäkerheten, enligt Sydsvenskan.

Kirurgen nekar genomgående till misstankarna men har omhäktats ett antal gånger sedan gripandet. En person som greps tillsammans med kirurgen har erkänt brott för egen del, men nekar till att brottet skulle ha begåtts med någon annan.

Läs också: Hyrläkare anmäld – 14 förseelser på sex månader 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev