Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Läkarförbundet driver fall med misstänkt diskriminering

Publicerad: 17 maj 2021, 10:42

Foto: Norstedts Juridik

Läkarstudenten Farzad Khazaei sökte massor med underläkarvikariat utan napp. När han skrev ett nytt brev i flickvännen Kristinas namn blev han kallad men fick nej.


Ämnen i artikeln:

I korthetLäkarförbundetRegion Örebro LänLindesbergs lasarett

När Lindesbergs lasarett hörde av sig till flickvännen hade hon nästan jobbet i sin hand, rapporterar Läkartidningen. De ville bara få ett ansikte. När de gick dit tillsammans och förklarade fick Farzad Khazaei ändå inte jobbet – trots att meritförteckningen var densamma.

Nu har han vänt sig till Läkarförbundet för att pröva om det kan handla om diskriminering. Läkarförbundet bekräftar att ärendet kommer att drivas, uppger Läkartidningen. 

På Lindesbergs lasarett förnekar man absolut att det handlat om diskriminering och uppger en lång rad andra skäl till att det blev som det blev, bland annat för många ansökningar på grund av för lång ansökningstid, att man var sent ute och Kristina Lindbergs ansökan låg på skrivbordet, att det redan var många män på kliniken och att hon var örebroare. 

I juni tar Farzad Khazaei läkarexamen. Han är orolig för hur det han gjort ska påverka hans framtida läkarkarriär men kände att han var tvungen att agera. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dagens Medicin

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev