Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Juridik

Misstankar mot Växjöläkare om aktiv dödshjälp avskrivs

Publicerad: 4 maj 2010, 19:44

Åklagaren lägger ned förundersökningen mot en Växjöläkare som anklagats för dödshjälp.


Dagens Medicin har vid ett flertal tillfällen rapporterat om att en läkare vid Centrallasarettet i Växjö anklagats för aktiv dödshjälp på en äldre kvinna. Anklagelsen kom från kvinnans dotter, som också är läkare.

Läkaren har varit skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke. Under utredningen av fallet har också ett stort antal journaler till andra patienter som läkaren behandlat granskats.

Men åklagaren har inte funnit några bevis för att läkaren gjort sig skyldig till brott. Därför avskrivs misstankarna mot läkaren och förundersökningen, som inleddes i december, läggs nu ned.

Landstinget Kronoberg skriver i ett pressmeddelande att arbetsgivaren inom kort ska ha ett möte med läkaren och diskutera hans framtid. Han har under den tid som utredningen pågått varit ledig med lön.

– Det är förstås en lättnad för Landstinget Kronoberg, verksamheten och den utpekade läkaren att utredningen nu är nedlagd, kommenterar chefläkare Styrbjörn Östberg i landstingets pressmeddelande.

Läkarens advokat Leif Silbersky säger till Smålandsposten att åklagarens beslut var väntat.

– Någon annan lösning på det här misstaget fanns inte, säger Leif Silbersky.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev