tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Misstänkte mördaren i Visby led av allvarlig psykisk störning

Publicerad: 5 augusti 2022, 11:17

Den dödliga attacken mot Ing-Marie Wieselgren ägde rum på Donners plats i Visby. Foto: Bianca Sporrong, Simon Hastegård/Bildbyrån

Den nu 33-årige man som är häktad misstänkt för mordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan led enligt Rättsmedicinalverket, RMV, av en allvarlig psykisk störning vid dådet.

Ämnen i artikeln:

Våldsdådet i AlmedalenIng-Marie WieselgrenRättsmedicinalverketBrott & straff

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se


Det uppger Helagotland.se och Läkartidningen. 33-åringen ska enligt den ansvarige rättspsykiatern därmed inte haft förmågan att inse innebörden av sitt handlande och förutsättningar finns för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård. Enligt RMV finns det också risk för återfall i allvarlig brottslighet.

– Det här en fråga som får betydelse för en framtida påföljd. Det innebär att han inte kan dömas till fängelse, utan i så fall kommer han att få rättspsykiatrisk vård. Men det kommer inte att påverka hur utredningen bedrivs, säger åklagare Henrik Olin i en kommentar till nyhetsbyrån TT.

Läkaren Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare vid Sveriges Kommuner och Regioner, mördades den 6 juli i centrala Visby under Almedalsveckan. 33-åringen greps omedelbart efter dådet och har erkänt själva attacken.

Läs alla artiklar om mordet här

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev