tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Mututredning om bjudmiddag är nedlagd

Publicerad: 24 januari 2023, 14:52

Utredningen inleddes efter att SVT Nyheter Skåne uppmärksammat en middag som den dåvarande regiondirektören var bjuden på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg.

Foto: Johan Nilsson/TT

Mututredningen mot Region Skånes tidigare regiondirektör Alf Jönsson har lagts ner, rapporterar P4 Malmöhus.

Ämnen i artikeln:

Alf JönssonRegion SkåneVårdinnovationToppnyheter

T


Uppgiften bekräftas av Robert Engstedt, senior åklagare vid riksenheten mot korruption. Orsaken är enligt radion att det saknas bevis.

– Jag var tvungen att lägga ner för jag såg att det fanns inga objektiva grunder till att fortsätta, säger åklagaren till radion.

Utredningen inleddes efter att SVT Nyheter Skåne uppmärksammat en middag som den dåvarande regiondirektören var bjuden på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. Tre personer har av Malmö tingsrätt dömts till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

Jönsson tog timeout i slutet av augusti efter att ha blivit kontaktad av polis. Senare har han fått lämna sin tjänst efter beslut av regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M). Enligt Region Skåne hade detta ingenting att göra med den mutbrottsutredning som nu har lagts ner.

Läs också: Skånes regiondirektör får sluta

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev