onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Neuro polisanmäler Staffan Bergström

Publicerad: 21 januari 2022, 13:18

I dag, fredag, lämnade Neuros ordförande Lise Lidbäck in en anmälan gällande Staffan Bergström till polishuset i Solna norr om Stockholm. Foto: Allfred Skogberg, Ewa Rudling/TT

Patientorganisationen vill att polisen utreder om ett uttalande som läkaren Staffan Bergstöm nyligen gjort i radio om medvetna morfinöverdoser är att se som ett brottserkännande.

Ämnen i artikeln:

I korthetStaffan BergströmEtikDödshjälpEutanasi

JK


I dag, fredag, lämnade Neuros ordförande Lise Lidbäck in en anmälan gällande Staffan Bergström till polishuset i Solna norr om Stockholm. Bakgrunden är att Staffan Bergström under en radiointervju tidigare i veckan uppgett att han många gånger ska ha gett överdoser av morfin till cancersjuka kvinnor och att detta sedan ska ha lett till döden.

”Uttalandet är chockerande. Det gjordes i samma kontext som han förespråkade att aktiv dödshjälp skulle vara en del av den palliativa vården och jag trodde knappt jag hört rätt”, uppger Lise Lidbäck i ett pressmeddelande. 

I pressmeddelandet framgår vidare att Neuro vill få prövat om Staffan Bergströms uttalande kan anses som ett brottserkännande, eftersom ”han är fullt medveten om följderna när han gett patienter en ”överdos” som ledde till att de dog”.  

Läs också: Staffan Bergström beredd att gå till högsta instans 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev