onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Region Västerbotten polisanmäler vilseledande information om vaccin

Publicerad: 27 januari 2022, 11:25

Vilseledande information kring vaccination mot covid-19 har skickats ut i kuvert från Region Västerbotten. Nu polisanmäler regionen händelsen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vilseledande information kring vaccination mot covid-19 har skickats ut till allmänheten i kuvert från Region Västerbotten. Nu polisanmäler regionen händelsen.

Ämnen i artikeln:

CovidvaccinRegion VästerbottenVaccin

MW


Ett brev som med vilseledande information kring vaccination mot covid-19 har skickats i Region Västerbottens frankerade kuvert. Enligt regionen uppmanar brevskrivaren rektorer och sjuksköterskor på skolor att inte vaccinera på barn på skolorna. 

Det är fortfarande oklart vem som har skickat breven, och i vilken omfattning dessa har skickats ut. Under onsdagen polisanmälde regionen händelsen. 

”Vi ser väldigt allvarligt på att någon sprider vilseledande information om vaccin i regionens namn. Vi har gjort en polisanmälan så att polisen kan utreda det vidare, säger Tommy Svensson”, regiondirektör i Region Västerbotten, i ett pressmeddelande. 

Det var i tisdags som en rektor vid en skola i Skellefteå kontaktade regionen, efter att ha fått brevet skickat till sig. 

”Det enda vi vet i nuläget är att brevet gått ut till ett antal rektorer i Skellefteå kommun. Det kan hända att brevet fått större spridning än så och jag vill därför uppmana alla som fått ett sådant här brev att kontakta oss”, säger Tommy Svensson vidare i pressmeddelandet. 

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om hur en vårdanställd vid Region Västernorrland skickade ut vilseledande i information i regionens namn. 

Läs mer: Vårdanställd skickade ut falsk vaccininformation i regionens namn 

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev