söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Sjuksköterska åtalad för narkotikabrott

Publicerad: 13 april 2023, 06:54

Enligt kommunens egen utredning har drygt 15 000 narkotikaklassade tabletter försvunnit. Genrebild.

Foto: Getty Images

En sjuksköterska i en kommun i Värmland är misstänkt för att ha tagit sina patienters narkotikaklassade läkemedel. Hen har åtalats för narkotikabrott.

Ämnen i artikeln:

HemsjukvårdÄldreomsorg

TT


Vid en husrannsakan i sjuksköterskans bostad hittade polisen omkring tusen narkotikaklassade tabletter. En del av läkemedelsförpackningarna hade olika patienters namn på sig, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Läs också: Läkare åtalas – misstänks ha skrivit ut dopingpreparat till kriminella

Det var främst narkotikaklassade läkemedel som kasserats och skulle lämnas tillbaka till apoteket. I stället hade sjuksköterskan tagit hem dem.

Sjuksköterskan erkänner att hen har missbrukat kasserade läkemedel, men säger att hen skulle lämna de tabletter som polisen hittade i hemmet till apoteket senare.

Enligt sjuksköterskans tidigare chef har mer narkotikaklassade läkemedel försvunnit än vad som tas upp i åtalet. Enligt kommunens egen utredning handlar det om drygt 15 000 tabletter.

Rättegången mot sjuksköterskan hölls på onsdagen. Åklagaren yrkar på skyddstillsyn och samhällstjänst, medan sjuksköterskans advokat vill att åtalet ska ogillas.

Domen meddelas om två veckor.

Läs också: Sjuksköterska mister legitimation efter stölder

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev