fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Sjuksköterska misstänks ha mixtrat med barns morfin

Publicerad: 15 oktober 2020, 08:35

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

En sjuksköterska på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala misstänks ha stulit morfin, och ersatt det med en verkningslös vätska.

Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhuset

Akademiska sjukhuset i Uppsala misstänker att en sjuksköterska på barnsjukhuset stulit morfin, tänkt att lindra smärtan hos svårt sjuka eller skadade barn.

– En stöld i sig är allvarlig, men det här är extra allvarligt tycker jag i och med att man manipulerat vätskan i själva läkemedel som är till för patienter, säger säkerhetschefen Fredrik Tedenlind till Sveriges Radio P4 Uppland .

Stölderna upptäcktes tidigare i höstas och polisanmäldes. Men polisen lade ned sin förundersökning.

Sjukhuset valde att gå vidare med en intern utredning, där man gick igenom loggar till de låsta rum där läkemedlet förvaras, och kartlade vilka som arbetade vid de tillfällen som morfinet ska ha stulits.

Misstankarna pekade mot en sjuksköterska från ett bemanningsföretag. Hen arbetar inte längre kvar på sjukhuset och nekar till anklagelserna, uppger Upsala Nya Tidning .

– Vi anser att vi har tillräckligt stark bevisning mot den här personen, men helt säkert vet vi inte. Vi har lämnat över de här uppgifterna till polisen, säger Fredrik Tedenlind till tidningen.

Efter att Akademiska sjukhuset lämnat över sin internutredning har polisen återupptagit förundersökningen, rapporterar P4 Uppland.

 

TT

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev