Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

SKR:s ordförande avgår – misstänkt för brott

Publicerad: 3 juni 2022, 16:22

Anders Knape hoppar av sitt uppdrag som ordförande för SKR.

Foto: Hans Alm

Sveriges Kommuner och Regioners, SKR:s, ordförande Anders Knape (M) lämnar sin post på egen begäran, rapporterar P4 Värmland. (1 kommentar)


Ämnen i artikeln:

Anders KnapeSKRToppnyheterToppnyheter Kommunal Hälsa

Bakgrunden till avhoppet är en pågående förundersökning om misstänkt köp av sexuell tjänst.

”Sveriges Kommuner och Regioners styrelseordförande, Anders Knape, har på egen begäran valt att lämna sina uppdrag inom förbundet. En ny ordförande kommer att utses av SKR:s styrelse”, skriver SKR i ett pressmeddelande.

Knape lämnar även sitt uppdrag som kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad, samt som ordförande i KPA Tjänstepension AB, rapporterar lokala medier.

Anders Knape misstänks för köp av sexuell tjänst i en förundersökning som polisen har inlett, enligt ett pressmeddelande från Moderaterna i Värmland.

Anders Knape förnekar brott.

”Jag vill understryka att jag inte har begått det brott som jag misstänks för, och jag hoppas att allt reds ut så fort som möjligt. Men med respekt för uppdragens karaktär, och av hänsyn till Karlstads kommun och till SKR, lämnar jag mina uppdrag”, säger han i pressmeddelandet.

Håkan Axelsson, förbundsordförande för Moderaterna i Värmland, bekräftar för TT att Knape fattade sitt beslut under fredagseftermiddagen. Han säger vidare att partiet inte tidigare kände till brottsmisstankarna som riktas mot honom.

Anders Knape är även ledamot i EU:s regionkommitté, rapporterar NWT.

Läs uppföljningen från 29 juni 2022: Utredningen mot Anders Knape läggs ned 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2022-10-08

Förutom miljardbelopp som Kommuner och Regioner betalar i sk. ”medlemsavift” till SKR som inte gynnar vården är detta ytterligare ett argument för regeringen att avsluta SKR's uppdrag då de inte heller är en beslutande myndighet som lyder under Offentlighetsprincipen.

Specialistsjuksköterska 42 år inom akutsjukvården 

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev