tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Snabb patientbedömning ett s-löfte

Publicerad: 12 september 2005, 14:33

Patienter ska få besked direkt. Valmöjligheterna i vården utvecklas ytterligare. Stödet för psykiskt sjuka ska byggas ut och patienten ska ha tillgång till sin egen journal. Det är några av punkterna i socialdemokraternas vårdmanifest, som presenterades i dag.


Manifestet heter "Vi utvecklar vården" och presenterades i dag av bland andra vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson (s).

I manifestet slås bland annat fast att vård ska finnas lättillgänglig inom rimlig tid och att den ska vara lika för alla.

Det finns också en åtgärdslista på 25 punkter för hur vården enligt socialdemokraterna bör utvecklas under de närmaste åren. Bland annat bör patienter kunna få boka tid och få en "snabb bedömning" av situationen - så kallat "Besked direkt".

Socialdemokraterna vill också att valmöjligheterna i vården ska byggas ut - men säger nej till gräddfiler. Den psykiatriska vården ska byggas ut och barnsjukvården ska vara fri i hela landet.

I sitt manifest slår socialdemokraterna också fast att patienten ska ha tillgång till sin egen journal och att IT-systemen bör samordnas så att en journal ska kunna läsas av olika vårdgivare och även i olika landsting.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev