lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

120 000 timmars övertid i regionen – överväger anmälning

Publicerad: 28 december 2022, 12:00

Vårdförbundet i Norrbotten varnar för patientsäkerhetsrisker när en stor del av medlemmarna överskrider maxgränsen för övertidsarbetet.

Foto: Simon Eliasson/ Bildbyrån

På bara 10 månader har sjuksköterskor och barnmorskor inom Region Norrbotten arbetat mer övertid än under hela förra året. Vårdförbundet varnar nu för patientsäkerheten – och överväger anmälning till Arbetsmiljöverket.

Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenVårdplatsToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Jonas Desai

jonas.desai@dagensmedicin.se


Cirka 1 900 sjuksköterskor, barnmorskor, röntgensköterskor och biomedicinska analytiker anställda inom Vårdförbundets avtalsområde arbetade 120 000 timmars övertid och mertid fram till sista oktober i år. 

Det är mer än under hela 2021 och enligt Vårdförbundets ordförande Elisabeth Lindblad såg man redan efter sommaren var det var på väg. 

– Arbetsgivaren har rätt att ta ut för 200 timmar övertid per medlem, motsvarare fem arbetsveckor, så det är inte lite man har att kräva enligt lagen. Men många har överskridit den lagstadgade gränsen ändå. Arbetsgivare fördelar inte heller bland arbetstagare, utan ofta blir det så att man fördelar övertid bland de som räcker upp handen, säger hon. 

Enligt löneavtalet måste arbetsgivaren förhandla med Vårdförbundet om extra övertid, om en arbetstagare redan nått 200-timmarsgränsen. Det sker vanligtvis bara vid särskilda händelser, men där har regionen inte skött sig, säger Elisabeth Lindblad. 

– De allra flesta har inte överskridit gränsen men ungefär 10 procent av medlemmarna har tagit ut mer än 200 timmar och det kan vara ett stort problem för patientsäkerheten.

Varför? 

– Vi vet att du behöver arbeta och sedan vila, men får du inte din vila är du inte heller på toppen av kapacitet. Vill du som vårdsökande tas emot av en barnmorska som arbetat dubbla skift? Dessutom vet regionen om att man ökar risken för ohälsa hos sina medarbetare också, det är ju inte fritt valt arbete. 

Vad kan regionen göra åt en nationell brist på vårdpersonal, menar du? 

– Vi är ett glest befolkat län och vår demografi ser ut som den gör med en åldrande befolkning, och allt färre som ska ta hand om den befolkningen. Du måste vara en väldigt bra arbetsgivare för att kunna konkurrera. Självklart handlar det om lön, men också om att du faktiskt ska ha bra villkor och fler händer. 

Region Norrbotten hade redan under pandemin noterat hög övertid, säger Elisabeth Lindblad. Men i kombination med en stor genomlysning av organisationen där många anställda permitterades, och en personalbrist i stort, har problemet växt successivt, menar hon. 

Läs också: Region Norrbotten: 20 miljoner till vårdplatser ska stoppa vite 

Vårdförbundet överväger nu att anmäla situationen till Arbetsmiljöverket, för att gå till botten med hur den stora övertiden påverkar arbetsmiljön.

– Vi för de diskussionerna så vi får se var vi landar. Året är inte slut ännu, vi har nyårshelgen kvar och vet att det brukar vara mycket övertid då, säger Elisabeth Lindblad. 

Läs också: Dessa yrkesgrupper håller i hälsosamtal i din region – se hela listan

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev