Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Patientsäkerhet

Brist på vårdplatser i Blekinge

Publicerad: 30 september 2021, 12:26

”Nu är fokus att frigöra resurser som ska gå till vårdplatser. Just nu gör vi en inventering om var i verksamheterna som vi kan mobilisera personal. Det kan handla om att reducera kapaciteten på vissa mottagningar, men var vet vi inte ännu” säger hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson i ett pressutskick. Arkivbild.

Foto: Håkan Linder

Det är ansträngt läge och brist på vårdplatser på sjukhusen i Blekinge. Nu går hälso- och sjukvården upp i stabsläge, uppger regionen i ett pressutskick.

Ämnen i artikeln:

Region BlekingeBlekingesjukhuset

T


Flera insatser ska genomföras för att förbättra situationen, som varit ansträngd en längre tid. Stabsläget innebär att hälso- och sjukvårdsförvaltningen utifrån en särskild ordning ska kunna ta snabbare beslut.

Bland annat handlar det om att öppna vårdplatser som tidigare stängts av olika orsaker samt att stoppa planerad vård – som kräver vårdplatser men som kan anstå – under en kort period.

Läs också: Protester mot situationen på Blekingesjukhuset 

”Nu är fokus att frigöra resurser som ska gå till vårdplatser. Just nu gör vi en inventering om var i verksamheterna som vi kan mobilisera personal. Det kan handla om att reducera kapaciteten på vissa mottagningar, men var vet vi inte ännu” säger hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson i ett pressutskick.

Regionen lämnade det av pandemin orsakade stabsläget den 14 juni i år.

Anna Karolina Eriksson/TT

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev